karayolu nakliya

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI NEDİR?

Karayolu taşımacılığı taşınması planlanan eşyaların karayolu kullanılarak bir adresten alınıp diğer adrese taşınmasıdır. Karayolu taşımacılığı dünyada en çok tercih edilen taşımacılık hizmetleri arasında yer alır. Bu taşımacılık türünün çok tercih edilme sebepleri arasında güvenilir ve planlanabilir olması yer alır. Karayolu taşımacılığı  malların istenilen noktaya hızlı güvenli ve pratik bir şekilde taşınması için firmamız Saygınlar Nakliyat en iyi hizmeti sunmak için çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Karayolu Taşımacılığının Avantajları

Karayolu taşımacılığı türünün diğer taşımacılık türlerine göre sağlamış olduğu pek çok avantaj mevcuttur. Karayolu taşımacılığı güvenlik açısından maddi konulara varana dek hem güvenilir hem de pratik bir taşımacılık türüdür. Karayolu taşımacılığının sağladığı avantajlar şöyle sıralanabilir:

  • Karayolu taşımacılığı ile taşınan mallar gideceği yere aktarmasız bir şekilde ulaştırılır. Dolayısıyla bu durum taşınma sürecinde zaman tasarrufu sağlar ve taşınma süreci kısalır.
  • Karayolu taşımacılığında taşınması planlanan eşyanın türüne göre nakliye aracı bulmak daha kolay olur.
  • Özellikle kısa mesafeli nakliyelerde diğer nakliye yöntemlerine göre çok daha ekonomiktir.
  • Karayolu taşımacılığında taşımacılık noktasında çok fazla aktör bulunması sebebiyle kağıt ve evrak gibi işler çok daha hızlı bir şekilde halledilebilir. 

 Karayolu taşımacılığı dünyanın hemen her bölgesinde sekteye uğramadan devam edebilen bir ulaşım ağına sahiptir. Bu hizmet kapıdan kapıya nakliye imkanı sunabilen bir hizmettir. Karayolu taşımacılığı hizmetinde taşınan eşyaların kaybolma ya da hasar görme ihtimali oldukça düşüktür.  Karayolu taşımacılığı sistemi ile yükler birden fazla noktaya ulaştırılabilir. Bu taşımacılık yöntemi ile katı veya likit halinde olan birçok mal güvenli bir şekilde yasal yollarla problemsiz olarak taşınabilir. Firmamız tüm bu avantajlar göz önünde bulundurarak  işlevsel ve verimli bir şekide, en kaliteli ve güvenli nakliye hizmetini sunmak için çalışıyoruz.

Karayolu taşımacılığı özellikleri arasında oldukça uygun fiyatlı ve güvenli bir taşımacılık sistemi olması başta gelie. Nakliyat firmamız olarak müşterilerimize sağlamış olduğumuz kapıdan kapıya nakliye hizmeti ve parsiyel nakliye hizmetleri ile sizlere kaliteli hizmet vermek için çalışıyoruz. Firmamız alanında uzman çalışanları ile her türlü yükün taşınmasına imkan sunan nakliye araçları ile sizlere kaliteli nakliye hizmeti sağlıyor.

karayolu nakliyat

Karayolu Nakliyat Terimleri

Karayolu nakliyat sektöründe gün ve gün yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Firmamız Saygınlar Nakliyat bu gelişmeleri yakından takip etmekte, böylelikle müşterilerine daha kolay ve güvenilir hizmet sunmaktadır.  Karayolu taşımacılığı sektöründe tecrübe ve birikim sahibi olan firmamız bizden hizmet talebinde bulunan tüm müşterilerimize uluslararası karayolu taşımacılığında çözüm odaklı  hizmet sunmaya devam etmektedir. Nakliyat firmamız profosyonel ekipmanlar ve donanımlı yöneticleri  ile en kaliteli hizmeti vermektedir. 

Karayolu nakliyat terimleri ve anlamları ile nakliye işlemleri çok daha kısa sürede ve planlı bir şekilde gerçekleştirilir. Nakliyat sektöründe en çok kullanılan nakliye terimleri ve anlamlarından bazıları şunlardır: 

  • Acente: bir lojistik firmasının merkez kuruluşu dışındaki bir bölgede aynı isimle hizmet sunan şirket ya da birey adıdır.
  • Acil stok: Planlanmamış, acil durumlara karşı her zaman elde tutulmak zorunda olan stok miktarıdır.
  • Aktarma: bir nakliye aracı ile gelen malların boşaltımın dan sonra herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın kısa süre içerisinde sevk edilmesi işidir. 
  • Adr: sürücülerden talep edilen bir tür belgeye verilen isimdir. Karayolu nakliye sürücülerinin patlayıcı yanıcı ve parlayıcı maddelerin karayolu ile taşınması için bu belgeye sahip olmaları gereklidir. 
  • Adriye: malzemelerin veya ürünlerin muhafaza edildiği yere verilen isimdir. 
  • CMR Karayolu Taşıma Belgesi (CMR International Consignment Note): Nakliye firması tarafından alıcının adına düzenlenir. Malların belirtilen şartlarla taşınmak üzere, iyi durumda teslim alındığını ve taşıma sözleşmesinin yapıldığını gösteren hukuki bir delildir.
  • CMR Anlaşması: Uluslararası nitelikteki CMR Anlaşması’nın hükümlerini kabul eden ülkelerce kullanılan bir karayolu taşıma belgesidir. Taşımanın CMR hükümlerine göre yapıldığını göstermektedir. Gönderici veya lojistik firması tarafından alıcının adına düzenlenmektedir.
  • Emtia: Ticarete konu olan tüm mallar ve ürünlere verilen addır.
  • Gabari: Taşıtların yüklü veya yüksüz olarak karayolunda güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerini belirleyen ölçülerdir.
  • Transpalet: Depoda sipariş toplama, araç yükleme ve boşaltma işlemlerinde kullanılan, alçak konumlarda çalışmaya elverişli malzeme elleçleme ekipmanıdır.

Karayolu nakliye terimleri bilinmesi nakliye sektöründe avantaj sağlar. Nakliye terimleri ile taşımacılık sektörü içerisinde çok daha kolay iletişim kurulur

karayolu nakliyat saygınlar

Karayolu Nakliye Fiyatları

Karayolu ile yapılan nakliye faaliyetleri ekonomi bakımından önemli rol oynar. Sanayiden tarıma, tekstilden gıdaya kadar üretimi yapılan tüm malların pazarla buluşmasını sağlayan ve her türlü emeğin tek bir noktada buluşmasını sağlayan unsurudur. Karayolu nakliye hizmeti maliyet açısından tren ve deniz taşımacılığından biraz daha yüksek olsa da sağlamış olduğu esneklik, yatırım maliyetinin düşüklüğü ve uzman personel bulunmasının kolay olması açısından karayolu nakliye fiyatları diğer nakliye türlerine nazaran daha uygundur.

Karayolu Nakliye Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Karayolu nakliye fiyatları belirlenirken taşınacak olan yükün içeriğine bakılmaz. Farklı türlerde mallar için farklı dorseli araçlar kullanılsa da fiyatının belirlenmesinde ağırlığı en önemli etkendir. Bunun nedeni ise ağırlığının nakliye aracının sürüş güvenliği ve yakıt tüketimini etkileyen en önemli unsur olmasıdır. Yükün ağırlığından sonra hacmi gelmektedir. Yükün nakliye aracı içerisinde kaplamış olduğu alanın artması aynı rota üzerinden taşınacak olan yük miktarını azaltacağı için birim başına fiyatın yükselmesine neden olur. 

Yüksek Deneyime Sahip Karayolu Taşıma Teknik Ekip Kadrosu

Nakliyat firmamızın sunduğu karayolu nakliye hizmetlerimiz ile Saygınlar Nakliyat firmamız alanında yapmış olduğu başarılı ve nitelikli çalışmaları ile öne çıkıyor. Nakliyat firmamız yüksek düzeyde tecrübeli ve deneyimli kadrosu ile nakliye sektöründe örnek marka imajı ile en ön saflarda yerini alıyor. Saygınlar Nakliyat firması kaliteli güvenilir ve birinci sınıf kalitede taşımacılık hizmetinin adresidir.

Karayolu Taşıma Sözleşmesi Nedir?

Günümüzde birçok farklı firma karayolu taşımacılığı sektöründe hizmet veriyor. Karayolu taşımacılığı en çok talep gören taşımacılık sektörüdür. Her ne kadar bu tedbirler alınırsa daha farklı sebeplerden dolayı taşınan eşyalar ya da yükler zarar görebilir. Nakliye esnasında oluşabilecek hasarın karşılanması için taşınma sözleşmesi yapılır. Karayolu taşımacılığı sektöründe yapılan nakliye sözleşmesi ile müşterilerin hakları korunur.

Karayolu taşıma sözleşmesi müşteriler açısından oldukça avantajlıdır. Karayolu taşıma sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen nakliye işlemlerinde gerekli olan güvenlik tedbirleri alınır. Nakliye aşamasında ki malların hasar  görmesi durumunda    hasar firma tarafından karşılanmaktadır.